Сирний соус до макаронів, рибки та овочів: рецепт

Сирний соус є незамінним доповненням до багатьох страв, адже він здатний не лише різноманітити смакові відчуття, а й піднести їх на новий рівень. Цей соус відмінно гармонує з овочами, як-от броколі чи брюссельська капуста, а також ідеально пасує до макаронів та риби. Простота приготування поєднується з виразним ароматом, що пробуджує апетит. Цей соус можна адаптувати під м’ясні страви та картоплю фрі, додавши зелень та перець, а для овочевих страв ідеально підійдуть часник та чилі.

Інгредієнти

  • Вершкове масло – 25 г
  • Пшеничне борошно – 3 ст. л.
  • Молоко – 500 г
  • Сир чеддер – 250 г
  • Сир горгонзола – 100 г
  • Часник – 1 шт.
  • Сушений орегано – 1 ч. л.
  • Мелений мускатний горіх – 0.5 ч. л.
  • Куркума – 0.25 ч. л.
  • Мелений чорний перець, сіль
  • Курячі яйця (за бажанням)

Процес приготування

  1. Почніть з розігрівання вершкового масла на слабкому вогні у сковороді. Як тільки масло розплавиться, введіть борошно, ретельно перемішуючи, аби уникнути утворення грудочок.
  2. Поступово доливайте молоко, не перестаючи інтенсивно перемішувати, щоб соус став гладким та однорідним. Після досягнення бажаної консистенції, додайте мускатний горіх, куркуму та орегано.
  3. Обидва види сиру натріть на тертці та додайте до соусу, чекаючи, доки вони повністю не розтануть, періодично помішуючи.
  4. Соус готовий, коли набуває гладкої та однорідної текстури. Приправте за смаком чорним перцем і, при необхідності, сіллю. Якщо плануєте запекти страву в сирному соусі, вбийте та додайте яйце до соусу перед запіканням.

Додаткові поради

  • Переконайтесь, що масло не надто нагріте при додаванні борошна, щоб уникнути пригорання.
  • Під час додавання молока використовуйте віночок для досягнення більшої однорідності соусу.
  • Для інтенсивнішого смаку використовуйте свіжий орегано замість сушеного.
Розкажи корисну інформацію у соцмережах