Млинці – це улюблена страва багатьох, але традиційні рецепти часто містять інгредієнти, які не всім підходять. Якщо ви дотримуєтесь безлактозної дієти або прагнете обмежити споживання цукру, то цей рецепт млинців – саме для вас. Страва виходить ніжною, ароматною та корисною, завдяки використанню меду замість цукру та кокосового молока, яке є чудовою альтернативою звичайному молоку.
Інгредієнти
- Курячі яйця – 7 шт.
- Мед рідкий – 150 г
- Пшеничне борошно – 300 г
- Сіль – 0,5 ч.л
- Кокосове молоко – 450 мл
- Вода – 100 мл
- Кокосова олія – 30 г
- Масло гхі (для смаження)
Процес приготування млинців
- Підготовка тіста. Візьміть глибоку миску та збийте яйця з медом за допомогою віночка до отримання однорідної маси. Це створить основу для ніжного тіста, адже мед надасть приємної солодкості.
- Додавання борошна. Повільно додавайте пшеничне борошно, продовжуючи змішувати тісто до гладкої консистенції. Важливо уникати грудочок, тому краще просіяти борошно перед додаванням.
- Рідкі інгредієнти. Додайте сіль, кокосове молоко та поступово вливайте воду, знову ретельно збиваючи масу. Це забезпечить правильну текстуру тіста – воно має бути рідким, але не занадто.
- Олія для еластичності. Влийте розтоплену кокосову олію та ретельно перемішайте. Вона надасть млинцям приємного аромату і додаткової м’якості.
- Смаження. Розігрійте сковороду на середньому вогні та змастіть її маслом гхі. Використовуйте невелику кількість тіста для кожного млинця, рівномірно розподіляючи його по поверхні сковороди. Смажте млинці до появи золотистої скоринки з обох боків.
Корисні поради
- Щоб уникнути прилипання млинців до сковороди, стежте за температурою – сковорода повинна бути добре розігріта перед першим млинцем.
- Кокосове молоко можна замінити на мигдальне чи інше рослинне молоко, якщо ви віддаєте перевагу іншому смаку.
- Тісто має бути однорідним і рідким, тому якщо воно вийшло занадто густим, додайте трохи більше води або кокосового молока.
- Для тих, хто хоче додати різноманітності, можна додавати в тісто дрібку кориці або ваніль, що надасть млинцям приємного аромату.
Такі млинці стануть чудовим сніданком або легким перекусом. Вони ідеально поєднуються з ягодами, фруктами або горіховими пастами, створюючи збалансовану та корисну страву.