Бургер-суп з яловичим фаршем: рецепт

Бургер-суп – це незвична, але надзвичайно смачна страва, яка поєднує всі улюблені смаки традиційного бургера в формі супу. Це не тільки поживний варіант обіду, а й чудова альтернатива класичним супам, що здатна здивувати вашу родину та гостей. Головна особливість цього супу – простота приготування та насичений смак, який забезпечують яловичий фарш, овочі та томати.

Інгредієнти

  • Яловичий фарш – 500 г
  • Овочевий або м’ясний бульйон – 1 склянка
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Селера (стебла) – 2 шт.
  • Червоний болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Консервовані томати у власному соку – 450 г
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сушений орегано – 1 ч. л.
  • Сухе червоне вино – 1/2 склянки (за бажанням)
  • Соняшникова олія – за смаком
  • Сіль та перець – за смаком

Покроковий процес приготування

  1. Підготовка овочів. Спочатку очистіть часник, цибулю, моркву та селеру. Потім наріжте їх дрібними кубиками. Болгарський перець також слід помити та нарізати невеликими шматочками. Консервовані томати можна подрібнити у глибокій мисці для зручності.
  2. Обсмажування фаршу. Розігрійте невелику кількість олії в каструлі з товстим дном або у великій сковороді. Викладіть фарш та обсмажуйте його до рум’яної скоринки, розбиваючи на дрібні шматочки. Коли фарш буде готовий, перекладіть його на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб позбутися зайвого жиру.
  3. Тушкування овочів. У тій самій ємності, де смажився фарш, викладіть нарізані овочі (цибулю, моркву, селеру та перець). Тушкуйте їх на середньому вогні протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими.
  4. Додавання томатної пасти та спецій. Додайте до овочів томатну пасту та подрібнений часник. Продовжуйте тушкувати ще кілька хвилин, доки не з’явиться аромат часнику. Після цього всипте орегано, сіль та перець за смаком.
  5. Фінальні штрихи. Влийте бульйон та додайте подрібнені томати. Якщо бажаєте, можна додати сухе червоне вино для більшого аромату. Все ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Після цього накрийте кришкою та поставте каструлю в попередньо розігріту духовку. Тушкуйте на низькій температурі приблизно 20-25 хвилин.
  6. Подача. Готовий суп подавайте гарячим, доповнивши страву свіжим багетом або хрусткими сухариками.

Корисні поради

  • Для отримання ідеального смаку використовуйте каструлю з товстим дном, яка рівномірно розподіляє тепло. Це допоможе уникнути пригорання овочів та фаршу.
  • Якщо у вас немає готового бульйону, ви можете використовувати бульйонний кубик або навіть звичайну воду, проте бульйон надасть страві більш насичений смак.
  • Подавайте бургер-суп із хрусткими грінками або розігрітими булочками для бургерів, щоб створити ще більше враження “бургерного” смаку.

Смачного!

Розкажи корисну інформацію у соцмережах